Stage lopen
bij SOVAK?

Je bent van harte welkom!

Wil je graag praktijkervaring opdoen in de gehandicaptensector: weten wat het werk inhoudt, feeling krijgen met cliënten en je professionaliteit ontwikkelen? SOVAK is een erkend leerbedrijf waar jij van harte welkom bent.

Voorwaarden
Conform de CAO gehandicaptenzorg ontvang je een vergoeding naar rato van het aantal gewerkte uren inclusief reiskostenvergoeding.

Leren in de praktijk

Als je praktijkervaring op wilt doen in de gehandicaptenzorg kun je kiezen voor een beroepsopleidende leerweg (BOL). BOL is een combinatie van stage en leren. Als stagiair ga je fulltime naar school en krijg je via verschillende stageplaatsen zicht op de mogelijkheden die er in de praktijk zijn. Je maakt kennis met de verschillende aspecten van het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Je werkt in een team en krijgt een gekwalificeerde begeleider. Je krijgt ruimte en verantwoordelijkheid, maar je staat er nooit alleen voor. Twijfel niet en meld je aan. SOVAK daagt jou uit!

Opleidingen

Er zijn stages voor verschillende opleidingen:

  • Zorg en dienstverlening niveau 2
  • Verzorgende niveau 3 (en de combinatie met MZ3)
  • Verpleegkundige niveau 4
  • Medewerker maatschappelijke zorg niveau 4
  • HBO-V,
  • HBO Social Work
  • HBO Pedagogiek (enkele plaatsen)

Staat jouw opleiding in het rijtje? Dit betekent niet dat je bij SOVAK niet terecht kunt. Je kunt altijd een open sollicitatie sturen. Samen met jou bepalen we dan of er op jouw vakgebied stagemogelijkheden zijn binnen onze organisatie. De BOL-trajecten starten elk half jaar.

Ik ben blij met de mogelijkheid die SOVAK mij biedt.

Een kans om iedere cliënt de best mogelijke ondersteuning te bieden. Soms confronterend, een cliënt die achteruit gaat. Vaak dankbaar: “Wanneer kom je weer? Stop jij mij dan in?” En soms een hoogtepunt, een wat teruggetrokken cliënt die onverwachts vraagt of hij met de groep mee mag eten. Dit werk doet ertoe.”

Ik word goed begeleid en kan altijd wel bij iemand terecht

Mijn collega’s behandelen me als volwaardig collega. Van cliënten leer ook ik veel. Vooral het verschil in verstandelijk niveau vind ik interessant. Door mijn stage ben ik gegroeid in durven én kunnen.”

Ik leer elke keer weer wat nieuws!

““Doordat ik steeds ergens anders werk, kom ik verschillende collega’s, cliënten en situaties tegen. Ik houd van de dynamiek, die me steeds opnieuw vraagt een open houding aan te nemen, goed te observeren en al mijn voelsprieten uit te zetten. Ik leer elke keer weer wat nieuws.”

Het is simpelweg te leuk en te fijn om te doen

“Het is vandaag mooi weer. Een goed moment om met Matthias lekker rond te fietsen op een side-by-side fiets. Dat is soort tandem waarmee we samen naast elkaar kunnen fietsen. Hij kan niet praten, maar hij begrijpt wel wat ik zeg. Het is een bijzondere jongen. Tijdens het fietsen praat ik veel en vertel ik allerlei verhalen. Ik merk dat hij het fijn vindt dat ik er ben. De omhelzing als hij mij ziet, geeft mij een gevoel van dankbaarheid en liefde. Ik zou het samen fietsen niet meer willen missen. Het is simpelweg te leuk en te fijn om te doen!”