Vrijwilligerswerk dat ertoe doet!

Fijn dat jij er bent!

Een tevreden gezicht omdat je er weer bent. Een lach als blijk van ‘dankjewel’. Voldoening omdat je een ander ziet genieten van het verhaal dat je voorleest. Met een klein beetje van jouw tijd kun je een cliënt van SOVAK een heel fijne dag bezorgen. Fijn dat jij er bent!

De meeste vragen van cliënten voor ondersteuning hebben te maken met beweging (wandelen, fietsen, zwemmen), vrije tijd (winkelen, praatje maken) of ondersteunen bij activiteiten (muziek, knutselen, koken).

Lees hier de laatste nieuwsbrief voor de vrijwilligers.

Waarom vrijwilligerswerk bij SOVAK?

Als vrijwilliger kun je het verschil maken in het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Dat zit vaak in kleine dingen. Oprechte aandacht tijdens een kopje koffie. Samen bewegen of iets ondernemen. Maar ook als je liever de handen uit de mouwen steekt en bijvoorbeeld een klusje wilt doen, beteken je iets voor onze cliënten. Je draagt bij aan hun geluk. Daar krijg je veel dankbaarheid, waardering en vaak een grote glimlach voor terug.

Voor wie is vrijwilligerswerk bij SOVAK?

Iedereen kan vrijwilligerswerk doen. Of je nu jong bent of wat ouder. Of je een baan hebt of niet. Ook als je weinig tijd hebt. Zelfs als je geen vast moment kunt plannen voor vrijwilligerswerk.

SOVAK luistert naar jouw wensen en mogelijkheden. We denken graag mee over hoe je jouw passie kunt inzetten als vrijwilliger. Je geeft zelf aan of je vrijwilliger wilt zijn voor een individuele cliënt of wilt ondersteunen bij een groep of activiteit. Of je je prettiger voelt bij cliënten met een lichte of zware zorgvraag. En wil je liever ondersteunend vrijwilligerswerk doen, dus zonder direct contact met cliënten? Dan kan dat ook. We horen graag waar jíj blij van wordt.

Het is simpelweg te leuk en te fijn om te doen

“Het is vandaag mooi weer. Een goed moment om met Matthias lekker rond te fietsen op een side-by-side fiets. Dat is soort tandem waarmee we samen naast elkaar kunnen fietsen. Hij kan niet praten, maar hij begrijpt wel wat ik zeg. Het is een bijzondere jongen. Tijdens het fietsen praat ik veel en vertel ik allerlei verhalen. Ik merk dat hij het fijn vindt dat ik er ben. De omhelzing als hij mij ziet, geeft mij een gevoel van dankbaarheid en liefde. Ik zou het samen fietsen niet meer willen missen. Het is simpelweg te leuk en te fijn om te doen!”

Vrijwilligerswerk bij SOVAK in 3 stappen

Bel of mail
Wil je vrijwilligerswerk doen of daar meer over weten? Dan kun je ons bellen of mailen.

Kennismaken
Je komt langs voor een kennismaking. Klikt het? Je maakt afspraken met de woning of het activiteitencentrum.

Vrijwilligersovereenkomst
We hebben een Verklaring Omtrent Gedrag van je nodig (de kosten daarvan betalen wij uiteraard). Je krijgt een vrijwilligersovereenkomst. Fijn dat je er bent!

De voordelen op een rij

  • Vrijwilligerswerk dat bij jou past

  • Bijna alles is mogelijk

  • Je hoort er echt bij

  • Veel voldoening en dankbaarheid

  • Aandacht en tijd voor jouw vragen

  • Jaarlijks uitje en fijne collega’s

Veelgestelde vragen over vrijwilligerswerk

Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Laat het ons weten!