SOVAK is een
erkend leerbedrijf

Je bent van harte welkom!

Wil je graag praktijkervaring opdoen in de gehandicaptensector, maar heb je (nog) niet de juiste diploma’s? Niet getreurd, SOVAK is een erkend leerbedrijf waar jij van harte welkom bent.

Voorwaarden
SOVAK sluit met jou een leerarbeidsovereenkomst af. Je ontvangt dus een salaris conform de CAO gehandicapten zorg. Daarnaast betaalt SOVAK het college- en boekengeld, en een deel van de lestijd.

Leren in de praktijk

Als je kiest voor een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) kies je voor praktijkleren. Gedurende de opleiding ben je in dienst van SOVAK. Daarnaast volg je een beroepsopleiding. Je leert in de praktijk wat het werk inhoudt, krijgt feeling met cliënten en ontwikkelt je professionaliteit. Je werkt in een team en krijgt een gekwalificeerde begeleider. Je gaat één dag per week naar school. Wat je op school leert, kun je meteen in de praktijk brengen op je werk. Twijfel niet en meld je aan. SOVAK daagt jou uit!

Opleidingen

Voor de BBL-opleidingen werkt SOVAK vaak samen met verschillende scholen in onze regio’s. Je komt in aanmerking voor een leerwerktraject als je affiniteit hebt met de doelgroep en voldoet aan de toelatingsvoorwaarden van een beroepsopleiding op niveau 3.

Afhankelijk van de hoeveelheid leerwerkplaatsen bij SOVAK  wordt er een of twee keer gestart met het BBL traject. SOVAK richt zich  op de werving van leerlingen voor de combi-opleiding (Verzorgende-IG/Maatschappelijke Zorg niveau 3) of Maatschappelijke Zorg niveau 4 van het Vitalis college. Je kunt ook solliciteren op een BBL traject voor de Verpleegkundige opleiding niveau 4.

Na het behalen van het niveau 3 diploma, biedt SOVAK doorstroommogelijkheden naar niveau 4 van MMZ en/of Verpleegkunde. Volg je al de BOL-variant van de combi-opleiding of de BOL-opleiding Verpleegkunde en wil je graag overstappen naar het BBL-traject? SOVAK biedt mogelijkheden.

Ik ben blij met de mogelijkheid die SOVAK mij biedt.

Een kans om iedere cliënt de best mogelijke ondersteuning te bieden. Soms confronterend, een cliënt die achteruit gaat. Vaak dankbaar: “Wanneer kom je weer? Stop jij mij dan in?” En soms een hoogtepunt, een wat teruggetrokken cliënt die onverwachts vraagt of hij met de groep mee mag eten. Dit werk doet ertoe.”

Ik word goed begeleid en kan altijd wel bij iemand terecht

Mijn collega’s behandelen me als volwaardig collega. Van cliënten leer ook ik veel. Vooral het verschil in verstandelijk niveau vind ik interessant. Door mijn stage ben ik gegroeid in durven én kunnen.”

Ik leer elke keer weer wat nieuws!

““Doordat ik steeds ergens anders werk, kom ik verschillende collega’s, cliënten en situaties tegen. Ik houd van de dynamiek, die me steeds opnieuw vraagt een open houding aan te nemen, goed te observeren en al mijn voelsprieten uit te zetten. Ik leer elke keer weer wat nieuws.”

Het is simpelweg te leuk en te fijn om te doen

“Het is vandaag mooi weer. Een goed moment om met Matthias lekker rond te fietsen op een side-by-side fiets. Dat is soort tandem waarmee we samen naast elkaar kunnen fietsen. Hij kan niet praten, maar hij begrijpt wel wat ik zeg. Het is een bijzondere jongen. Tijdens het fietsen praat ik veel en vertel ik allerlei verhalen. Ik merk dat hij het fijn vindt dat ik er ben. De omhelzing als hij mij ziet, geeft mij een gevoel van dankbaarheid en liefde. Ik zou het samen fietsen niet meer willen missen. Het is simpelweg te leuk en te fijn om te doen!”