SOVAK is een
erkend leerbedrijf

Je bent van harte welkom!

Wil je graag praktijkervaring opdoen in de gehandicaptensector, maar heb je (nog) niet de juiste diploma’s? Niet getreurd, SOVAK is een erkend leerbedrijf waar jij van harte welkom bent.

Voorwaarden
SOVAK sluit met jou een leerarbeidsovereenkomst af. Je ontvangt dus een salaris conform de CAO gehandicapten zorg. Daarnaast betaalt SOVAK het college- en boekengeld, en een deel van de lestijd.

Leren in de praktijk

Als je kiest voor een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) kies je voor praktijkleren. Gedurende de opleiding ben je in dienst van SOVAK. Daarnaast volg je een beroepsopleiding. Je leert in de praktijk wat het werk inhoudt, krijgt feeling met cliënten en ontwikkelt je professionaliteit. Je werkt in een team en krijgt een gekwalificeerde begeleider. Je gaat één dag per week naar school. Wat je op school leert, kun je meteen in de praktijk brengen op je werk. Twijfel niet en meld je aan. SOVAK daagt jou uit!

Opleidingen

Voor de BBL-opleidingen werkt SOVAK nauw samen met het Vitalis college, ROC West-Brabant. Je komt in aanmerking voor een leerwerktraject als je affiniteit hebt met de doelgroep en voldoet aan de toelatingsvoorwaarden van een beroepsopleiding op niveau 3. Minimaal eenmaal per jaar start er een BBL-traject. SOVAK richt zich dan met name op de werving van leerlingen voor de nieuwe combi-opleiding (Verzorgende-IG/MMZ3) van het Vitalis college.

Na het behalen van het diploma, biedt SOVAK doorstroommogelijkheden naar niveau 4 van MMZ/Verpleegkunde. Volg je al de BOL-variant van de combi-opleiding of de BOL-opleiding Verpleegkunde en wil je graag overstappen naar het BBL-traject? SOVAK biedt mogelijkheden.

Ik ben blij met de mogelijkheid die SOVAK mij biedt.

Een kans om iedere cliënt de best mogelijke ondersteuning te bieden. Soms confronterend, een cliënt die achteruit gaat. Vaak dankbaar: “Wanneer kom je weer? Stop jij mij dan in?” En soms een hoogtepunt, een wat teruggetrokken cliënt die onverwachts vraagt of hij met de groep mee mag eten. Dit werk doet ertoe.”