Werken bij
SOVAK betekent waardevol werk doen!

Leuk en afwisselend

  • Veel verschillende functies en mogelijkheden

  • Samenwerken in zelforganiserende teams

  • Ruimte voor initiatief en ontwikkeling

  • Leren en werken combineren via BBL of BOL

SOVAK, dat zijn wij

SOVAK heeft veel verschillende functies. We hebben begeleiders in de woonomgeving en activiteitenbegeleiders op de activiteitencentra en buitenschoolse opvang. Ook is er een team van zorgspecialisten, waaronder gedragskundigen, fysio- en ergotherapeuten. Naast deze direct cliëntgebonden functies werken bij SOVAK ook mensen in ondersteunende en adviserende functies.

Aan de slag als flexmedewerker? Of liever leren en werken combineren via een erkend leerbedrijf zoals SOVAK? Zoek je geen baan maar wil je wel iets betekenen voor onze clienten?  Dan ben je altijd welkom als vrijwilliger. Wat past het beste bij jou?

Leren & Werken

Aan de slag in de gehandicaptensector, maar nog niet de juiste diploma’s? Niet getreurd, SOVAK is een erkend leerbedrijf waar jij van harte welkom bent! Kies je voor een BBL, BOL, PGL of een zij-instroomtraject?

Vrijwilligers

Een tevreden gezicht omdat je er weer bent. Een lach als blijk van ‘dankjewel’. Voldoening omdat je een ander ziet genieten van het verhaal dat je voorleest. Met een klein beetje van jouw tijd kun je een cliënt van SOVAK een heel fijne dag bezorgen. Fijn dat jij er bent!

Flexpool

Als flexpoolmedewerker val je in op de momenten dat er extra ondersteuning bij de dagelijkse zorg voor onze cliënten nodig is, bijvoorbeeld ter vervanging van collega's die ziek of op vakantie zijn. Je kunt kiezen voor diensten overdag, 's avonds en in het weekend, net wat jou past.

Collega's vertellen

Jouw toekomstige collega's

Ik ben blij met de mogelijkheid die SOVAK mij biedt.

Een kans om iedere cliënt de best mogelijke ondersteuning te bieden. Soms confronterend, een cliënt die achteruit gaat. Vaak dankbaar: “Wanneer kom je weer? Stop jij mij dan in?” En soms een hoogtepunt, een wat teruggetrokken cliënt die onverwachts vraagt of hij met de groep mee mag eten. Dit werk doet ertoe.”

Ik word goed begeleid en kan altijd wel bij iemand terecht

Mijn collega’s behandelen me als volwaardig collega. Van cliënten leer ook ik veel. Vooral het verschil in verstandelijk niveau vind ik interessant. Door mijn stage ben ik gegroeid in durven én kunnen.”

Ik leer elke keer weer wat nieuws!

““Doordat ik steeds ergens anders werk, kom ik verschillende collega’s, cliënten en situaties tegen. Ik houd van de dynamiek, die me steeds opnieuw vraagt een open houding aan te nemen, goed te observeren en al mijn voelsprieten uit te zetten. Ik leer elke keer weer wat nieuws.”

Het is simpelweg te leuk en te fijn om te doen

“Het is vandaag mooi weer. Een goed moment om met Matthias lekker rond te fietsen op een side-by-side fiets. Dat is soort tandem waarmee we samen naast elkaar kunnen fietsen. Hij kan niet praten, maar hij begrijpt wel wat ik zeg. Het is een bijzondere jongen. Tijdens het fietsen praat ik veel en vertel ik allerlei verhalen. Ik merk dat hij het fijn vindt dat ik er ben. De omhelzing als hij mij ziet, geeft mij een gevoel van dankbaarheid en liefde. Ik zou het samen fietsen niet meer willen missen. Het is simpelweg te leuk en te fijn om te doen!”