Bij SOVAK zetten wij ons elke dag in om hoogwaardige en persoonlijke zorg te bieden aan mensen met een Matige Verstandelijke Beperking (MVB). Wij geloven dat iedereen uniek is en recht heeft op zorg die bij hem of haar past. Op deze pagina delen we graag onze visie en aanpak, die gericht zijn op het versterken van de eigen mogelijkheden van onze cliënten en het ondersteunen van een gelukkig en gezond leven. Als zorgprofessional bij SOVAK speel je hierin een cruciale rol.

Onze visie: respect en eigen regie

Wij begrijpen dat het leven met een matige verstandelijke beperking zijn uitdagingen heeft. Bij SOVAK streven we ernaar deze uitdagingen samen aan te gaan, met respect voor de individuele behoeften van iedere cliënt. Onze zorg is gebaseerd op een diepgaand respect voor de persoonlijke wensen en levensdoelen van onze cliënten. We vinden het belangrijk dat je de regie over je eigen leven houdt. Daarom betrekken we cliënten en hun naasten actief bij het maken van keuzes rondom de zorg en ondersteuning.

Het leven met een matige verstandelijke beperking brengt specifieke uitdagingen met zich mee. Bij SOVAK zien we het als onze missie om deze uitdagingen samen met onze cliënten en hun netwerk aan te gaan. Als medewerker speel je een grote rol in het bieden van deze respectvolle en gepersonaliseerde zorg. Samen zorgen we ervoor dat zij regie over hun eigen leven houden, terwijl dat op een verantwoorde manier gebeurt.

Een stevige aanpak voor beter welzijn

Als teamlid bij SOVAK werk je volgens een doelgerichte en stevige aanpak, verdeeld over vier hoofdgebieden:

  • Persoonlijke ontwikkeling:

Je ondersteunt de cliënten bij het ontdekken en ontwikkelen van hun vaardigheden door middel van op maat gemaakte activiteiten en programma's. Deze activiteiten variëren van het aanleren van nieuwe vaardigheden tot deelname aan creatieve projecten die zowel leuk als bevorderlijk voor zelfexpressie en zelfvertrouwen zijn.

  • Gezondheid en welzijn:

Je draagt bij aan een gezonde leefomgeving door te zorgen voor voldoende beweging en een gezond voedingsaanbod. Samen met specialisten ontwikkel je gepersonaliseerde gezondheidsplannen die aansluiten bij de behoeften van elke cliënt.

  • Sociale integratie:

Je helpt bij het bevorderen van sociale interacties en het onderhouden van relaties. Dit omvat het aanmoedigen van deelname aan gemeenschapsactiviteiten en het ondersteunen bij het onderhouden van contacten met familie en vrienden.

  • Emotionele ondersteuning:

Je biedt essentiële emotionele en psychologische ondersteuning, helpt bij het navigeren van emotionele uitdagingen en draagt bij aan een gevoel van welzijn onder onze cliënten.

Samenwerking met het netwerken zorgverleners

Bij SOVAK is de samenwerking tussen collega's, het netwerk van de client en andere zorgverleners essentieel. We zorgen voor open communicatie en duidelijke informatievoorziening, zodat iedereen betrokken is en zich gesteund voelt. Samen bouwen we aan een ondersteunende omgeving waar iedere cliënt zich begrepen en gewaardeerd voelt.

Sluit je aan bij ons team

Geïnteresseerd in het maken van echte impact? Kom meer te weten over hoe het is om bij SOVAK te werken door te solliciteren of contact met ons op te nemen voor een persoonlijk gesprek. We zijn er om je vragen te beantwoorden en je te laten zien hoe jij een verschil kunt maken in het leven van mensen met een matige verstandelijke beperking. Jouw betekenisvolle bijdrage staat bij ons centraal!