Werken bij
SOVAK betekent waardevol werk doen!

Leuk en afwisselend

  • Veel verschillende functies en mogelijkheden

  • Samenwerken in zelforganiserende teams

  • Ruimte voor initiatief en ontwikkeling

  • Leren en werken combineren via BBL of BOL

Nieuwste vacatures

  • Momenteel zijn er geen items aanwezig.

SOVAK, dat zijn wij

SOVAK heeft veel verschillende functies. We hebben begeleiders in de woonomgeving en activiteitenbegeleiders op de activiteitencentra en buitenschoolse opvang. Ook is er een team van zorgspecialisten, waaronder gedragskundigen, fysio- en ergotherapeuten. Naast deze direct cliëntgebonden functies werken bij SOVAK ook mensen in ondersteunende en adviserende functies.

Je kunt bij SOVAK ook aan de slag als flexmedewerker of via een BBL-traject of beroepsopleidende leerweg (BOL). Hebben we geen betaalde baan maar wil je wel iets betekenen? Dan ben je altijd welkom als vrijwilliger. Wat past bij jou?

BBL

Als je kiest voor een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) kies je voor praktijkleren. Gedurende de opleiding ben je in dienst van SOVAK. Daarnaast volg je een beroepsopleiding.

BOL

Als je praktijkervaring op wilt doen in de gehandicaptenzorg kun je kiezen voor een beroepsopleidende leerweg (BOL). BOL is een combinatie van stage en leren. 

Flexpool

Als flexpoolmedewerker val je in op de momenten dat er extra ondersteuning bij de dagelijkse zorg voor onze cliënten nodig is, bijvoorbeeld ter vervanging van collega's die ziek of op vakantie zijn. Je kunt kiezen voor diensten overdag, 's avonds en in het weekend, net wat jou past.

Collega's vertellen

Jouw toekomstige collega's

Ik ben blij met de mogelijkheid die SOVAK mij biedt.

Een kans om iedere cliënt de best mogelijke ondersteuning te bieden. Soms confronterend, een cliënt die achteruit gaat. Vaak dankbaar: “Wanneer kom je weer? Stop jij mij dan in?” En soms een hoogtepunt, een wat teruggetrokken cliënt die onverwachts vraagt of hij met de groep mee mag eten. Dit werk doet ertoe.”

Ik word goed begeleid en kan altijd wel bij iemand terecht

Mijn collega’s behandelen me als volwaardig collega. Van cliënten leer ook ik veel. Vooral het verschil in verstandelijk niveau vind ik interessant. Door mijn stage ben ik gegroeid in durven én kunnen.”

Ik leer elke keer weer wat nieuws!

““Doordat ik steeds ergens anders werk, kom ik verschillende collega’s, cliënten en situaties tegen. Ik houd van de dynamiek, die me steeds opnieuw vraagt een open houding aan te nemen, goed te observeren en al mijn voelsprieten uit te zetten. Ik leer elke keer weer wat nieuws.”

Het is simpelweg te leuk en te fijn om te doen

“Het is vandaag mooi weer. Een goed moment om met Matthias lekker rond te fietsen op een side-by-side fiets. Dat is soort tandem waarmee we samen naast elkaar kunnen fietsen. Hij kan niet praten, maar hij begrijpt wel wat ik zeg. Het is een bijzondere jongen. Tijdens het fietsen praat ik veel en vertel ik allerlei verhalen. Ik merk dat hij het fijn vindt dat ik er ben. De omhelzing als hij mij ziet, geeft mij een gevoel van dankbaarheid en liefde. Ik zou het samen fietsen niet meer willen missen. Het is simpelweg te leuk en te fijn om te doen!”